Burse - Fonduri mutuale

Ioana Birta a primit încă un mandat de patru ani ca director financiar al TeraPlast

Ioana Birta a primit încă un mandat de patru ani ca...

Autor: Tibi Oprea

14.06.2023, 18:24 722

Consiliul de Administraţie al TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi estul Europei, a decis prelungirea mandatului de director financiar al Ioanei Birta până în septembrie 2027. Ea face parte din echipa executivă a grupului TeraPlast din 2017.

„Mulţumesc întregii echipe TeraPlast pentru încrederea acordată şi vreau să asigur că îmi voi folosi toate cunoştinţele şi experienţa acumulate pentru ca în noul mandat să continuăm munca de succes pe care am derulat-o până acum, să ne dezvoltăm şi mai puternic pentru a face din TeraPlast un jucător relevant, nu doar în România şi în regiune, ci la nivel european”, spune Ioana Birta într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Ca director financiar, Ioana Birta a avut un rol cheie în echipa managerială care a implementat strategia de transformare a grupului, concretizată într-o dezvoltare accelerată prin investiţii şi M&A, digitalizarea şi automatizarea proceselor, precum şi creşterea transparenţei la nivelul organizaţiei, atât în relaţiile interne, cât şi cele externe, transmite producătorul de materiale de construcţii.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în indicele ROTX EUR al Bursei de la Viena şi în indicele MSCI Frontier IMI (Investable Market Index).

TeraPlast a încheiat primele trei luni din 2023 cu pierderi de 2,6 mil. lei, de la un profit net de 6,9 mil. lei în T1/2022, la afaceri de 147 mil. lei, faţă de 171 mil. lei în anul anterior. Cheltuielile cu dobânzile au urcat de la 1 mil. lei la 3,3 mil. lei, ceea ce pus presiune pe rezultatul financiar şi prin urmare pe cel net.

Compania are o capitalizare de 1,1 mld. lei la Bursa de la Bucureşti şi este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii deţine 12% din capitalul social. Acţiunile TRP înregistrează o scădere de 5,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 43,7 mil. lei, conform datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO