Burse - Fonduri mutuale

Ion Mincu-Radulescu, de la BCR la OTP

25.10.2007, 18:38 378

Ion Mincu-Radulescu, fostul presedinte al BCR Asset Management, este in conducerea societatii de administrare OTP Asset Management, aflata in curs de autorizare de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Ion Mincu-Radulescu ocupa functia de presedinte al Directoratului OTP Asset Management, societate membra a grupului financiar bancar OTP Group, compania fiind inregistrata pe sistem dualist de administrare.
In primavara acestui an, Mincu-Radulescu a demisionat de la conducerea societatii BCR Asset Management, dupa opt luni de mandat. Anterior acestui mandat, Mincu-Radulescu a fost presedintele filialei din Romania a grupului sloven KD Group.
In prezent, OTP Asset Management este in a doua etapa de autorizare la CNVM. Decizia grupului ungar de a intra pe piata administrarii de fonduri de investitii a fost motivata de potentialul ridicat de dezvoltare al industriei.
"OTP Group a decis sa valorifice oportunitatile din domeniul administrarii fondurilor de investitii, respectiv al administrarii conturilor individuale de investitii oferite de piata de capital locala", spune Carmen Gheorghita, reprezentant al OTP Group.
De asemenea, decizia de infiintare a societatii de administrare a fost luata pentru pentru a beneficia de expertiza si suportul profesional al OTP Fund Management Ungaria, cu active in administrare de 2,5 miliarde de euro pe segmentul fondurilor de investitii.
Pe piata locala, OTP Group este prezent prin OTP Bank, OTP Garancia Asigurari, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing IFN si OTP Consulting, infiintarea societatii de administrare a investitiilor completand gama de produse financiare.
In industria administrarii de fonduri de investitii activeaza in prezent 20 de societati de administrare a investitiilor, dintre care cinci sunt membre ale unor grupuri financiar-bancare de rang international. Societatea Zepter Asset Management este ultima intrata in industria administrarii de fonduri de investitii, fiind autorizata de CNVM in luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO