Burse - Fonduri mutuale

Kandia a facut in trimestrul I trei sferturi din profitul bugetat pentru tot anul

Kandia a facut in trimestrul I trei sferturi din profitul bugetat pentru tot anul

Click pentru imaginea marita

06.06.2007, 19:49 18

Producatorul de dulciuri Kandia-Excelent (EXC) a raportat pe primul trimestru din acest an un profit net de 2 mil. euro (6,5 mil. lei), de aproape 5 ori mai mare comparativ cu perioada ianuarie-martie a anului trecut.
Profitul realizat in primele trei luni ale acestui an reprezinta circa 75% din cel previzionat de societate pentru tot anul 2007.
Afacerile companiei s-au majorat in aceeasi perioada cu circa 22%, pana la 9,5 mil. euro (32,3 mil. lei). Cresterea profitului s-a datorat in principal avansului inregistrat la categoria alte venituri din exploatare, la circa 3 mil. euro (10,1 mil. lei), care ar putea fi rezultatul valorificarii unor active.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati ieri pentru comentarii.
Profitul Kandia a urcat si anul trecut de peste patru ori, pana la 7,6 mil. euro (26,9 mil. lei), in principal pe seama vanzarii a trei ansambluri de terenuri si constructii (Delicia, Fraga si Serban Voda) situate in Bucuresti, pentru 6,4 mil. euro (22,7 mil. lei).
Cu toate acestea, valoarea activelor corporale ale Kandia a urcat in 2006 cu 10 mil. euro (35,2 mil. lei), pe seama investitiilor realizate de companie in deschiderea unor noi linii de fabricatie.
Compania a decis sa repartizeze aproape integral castigul realizat anul trecut, de 7,6 mil. euro (26,1 mil. lei) in contul surselor proprii de finantare, iar restul de 0,24 mil. euro (0,8 mil. lei) vor fi folositi pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti.
Producatorul de dulciuri si-a planificat pentru acest an investitii in valoare de peste 4,6 mil. euro, finantate atat din surse proprii cat si externe. Compania asteapta pentru 2007 o cifra de afaceri de 45 mil. euro (aproape 153 mil. lei), cu circa 29% mai mare decat cea realizata anul trecut, dupa ce cu un an in urma afacerile Kandia stagnasera la circa 34,7 mil. euro (122,4 mil. lei).
Afacerile mai mari prognozate de companie pentru acest an vin in contextul in care Kandia-Excelent a preluat la sfarsitul anului trecut divizia de bomboane Sugus si Silvana de la Kraft Foods, pentru care va plati pana la 10 mil. euro.
Producatorul de ciocolata a finalizat saptamana trecuta procedurile de achizitie a liniei de produse zaharoase de la Kraft Foods.
Actionarii Kandia-Excelent au mandatat la inceputul lunii aprilie Consiliul de Administratie sa majoreze capitalul social al companiei cu maximum 50% de la nivelul actual prin emisiune de actiuni noi, intr-o perioada de un an, in vederea finantarii proiectelor de dezvoltare avute in vedere.
Compania nu exclude posibilitatea ca majorarea sa se realizeze prin listarea titlurilor Kandia pe o bursa din strainatate, sau prin vanzarea unor pachete de actiuni catre investitori straini. In ultimii ani, societatea a preferat creditele bancare si sursele proprii pentru investitii, in detrimentul finantarii prin intermediul Bursei.
Actiunile Kandia-Excelent urmeaza sa reintre astazi la tranzactionare, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute au fost suspendante, pentru ca actionarii sa se intruneasca in cadrul Adunarii Generale. Ultimul pret la care aceste titluri s-au tranzactionat a fost de 2,87 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei ajunge la 106 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO