Burse - Fonduri mutuale

London Stock Exchange Group deschide un centru de suport cu 200 de angajaţi lângă Politehnica din Bucureşti. „Căutăm oameni curioşi din punct de vedere intelectual, interesaţi de modul cum evo­luează industria tehnologiei“

London Stock Exchange Group deschide un centru de suport...

Autor: Bogdan Alecu

03.05.2018, 00:07 2878

♦ Divizia care vine în Capitală mai are operaţiuni în Columbia şi Sri Lanka, unde lucrează deja 480 de oameni.

London Stock Exchange Group (LSEG) a început recrutările pen­tru un centru de servicii din Bu­cu­reşti unde vor lucra cel puţin 200 de oa­meni. Adecco se va ocupa de re­cru­tări, iar primele posturi au fost deja scoase la concurs.

„România oferă o forţă de muncă bine cali­ficată, un sistem educaţional solid şi o infra­struc­tură bună. Am fost încântaţi de căldura cu care am fost primiţi de Guvernul României, Agen­ţia Invest Romania şi comunitatea de afac­eri locală. Suntem nerăbdători să devenim un angajator în Romania şi să contribuim la dez­voltarea competenţelor în domeniul pieţe­lor de capital din ţară, pentru a susţine creşte­rea în viitor“, a spus Murali Subrahmanyam, directorul serviciilor pentru afaceri al LSEG.

Sunt căutaţi specialişti în IT precum system administrator, web software develop­ment senior data base administrator şi de­ve­lo­per C#. Printre beneficiile promise de britanici se numără pensie facultativă Pilon III, 25 de zile de concediu pe an, asigurare medicală privată, asigurare de viaţă şi bonuri de masă.

„Căutăm oameni curioşi din punct de vedere intelectual, interesaţi de modul cum evo­luează industria tehnologiei, care sunt pre­gă­tiţi să pună întrebări dificile şi să gestioneze sce­narii complicate“, se arată în mesajul de re­crutare al LSEG.

Notorietatea bursei londoneze a fost exploatată iniţial de Ilan Laufer, la finalul anu­lui trecut, la acea vreme ministru al mediului de afaceri, care a anunţat „venirea la Bucureşti a London Stock Exchange“, o mutare pentru care oficialii români negociau de cel puţin şase luni. Decizia luată de bursa londoneză vine în urma alegerii Ro­mâniei după ce au mai luat în calcul Sofia şi Varşovia.

Operaţiunile noului centru de servicii se vor derula prin compania LSEG Business Services RM S.R.L. înregistrată la Registrul Comerţului în data de 12 aprilie. Aceasta are sediul social pe Calea Victoriei 145, în clădirea Victoria Center, însă birourile vor fi în zona Politehnicii, unde caută să contracteze un spaţiu de circa 3.000 mp, potrivit datelor din piaţa imobiliară.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO