Burse - Fonduri mutuale

Macofil a urcat de 26 de ori pe RASDAQ

13.06.2007, 18:45 36

Actiunile producatorului de placi ceramice Macofil Targu-Mures au crescut de peste 26 de ori in acest an, numai in ultima saptamana valoarea acestora dublandu-se pe bursa RASDAQ.
Aprecierea puternica a acestor titluri i-a determinat pe unii actionari sa-si valorifice participatiile. Astfel, la inceptul acestei saptamani, Ioana Zamfir a vandut un pachet de actiuni Macofil reprezentand aproape 5% din capitalul social, pe care a incasat circa 663.000 lei (200.000 euro). Pretul mediu de transfer al pachetului a fost de 46 lei/actiune, cu 12% peste nivelul de inchidere din sedinta precedenta.
Principalul actionar al companiei este Ion Patrut, directorul general al Macofil, care detine circa 51,6% din titluri, participatia acestuia valorand aproape 2,2 mil. euro.
Actionarii companiei au decis luna trecuta sa majoreze capitalul social prin incorporarea unui teren in suprafata de 152.100 de metri patrati din incinta societatii, apartinand lui Ion Patrut.
"Nu stiu cat valoreaza acest teren, acest lucru va fi decis de un evaluator. Chiar zilele acestea asteptam sa soseasca", spune Ion Patrut.
Conducerea companiei estimeaza ca in acest an afacerile vor avansa cu 60%, pana la aproximativ 30 mil. lei (circa 9 mil. euro). Macofil asteapta in 2007 un profit net de 2 mil. lei (0,6 mil. euro), in crestere cu circa 40% fata de nivelul consemnat anul trecut, de 1,4 mil. lei (0,4 mil. euro).
Compania de materiale de constructii a inregistrat in primul trimestru un profit de 0,4 mil. lei (circa 118.000 euro), la o cifra de afaceri de 4,7 mil. lei (1,43 mil. euro).
Conducerea companiei are in derulare o investitie in valoare de 1,5 mil. euro pentru o fabrica de caramizi, care ar urma sa creasca capacitatea de productie de peste trei ori. Intrarea in functiune a acesteia va avea loc in primavara anului viitor. Pe langa aceasta, reprezentantii Macofil mai au in plan alte investitii in valoare de 0,82 mil. euro. Pentru realizarea acestei investitii, actionarii societatii au aprobat luna trecuta contractarea unor credite in valoare de 2 mil. euro.
Un alt actionar important al Macofil este SIF Muntenia, cu o participatie de 10,4%.
Actiunile Macofil Targu-Mures au fost ultima data tranzactionate la pretul de 48,2 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 4,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO