Burse - Fonduri mutuale

„Medicamentele“ bursei după T1: Biofarm conduce la creşterea vânzărilor

„Medicamentele“ bursei după T1: Biofarm conduce la...

Autor: Radu Bostan

18.05.2015, 00:06 479
Cei trei producători de medicamente de pe bursă au început anul cu şanse diferite, în funcţie de portofoliile de produse, iar „câşti­gă­torul“ după primele trei luni a fost cel care a mizat cel mai puţin pe reţetele decon­tate şi taxate de stat.
 
Biofarm (simbol bursier BIO) s-a distan­ţat de ceilalţi doi producători, rapor­tând pe primul trimestru o creştere de 24% a vânzărilor şi un profit net mai mare cu 38%. Cu un câştig de 13 mil. lei după doar primele trei luni, compania con­trolată de trei dintre cele cinci SIF-uri este astfel în grafic să-şi atingă ţinta de profit pe întreg anul, de 26 milioane de lei, neschimbată faţă de rezultatul din 2014.
 
Cel mai mic dintre producătorii farma de pe bursă, Biofarm s-a axat pe producţia şi vânzarea de suplimente alimentare şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală (over-the-counter sau OTC). Mizând pe aceste două categorii de produse, care anul trecut au reprezentat împreună 84% din volumele vândute, Biofarm îşi permite să practice adaosuri mai mari. Marja de profit a companiei a crescut la 30% în primul trimestru al anului 2015, de la 27% în primul trimestru al anului 2014. Ceilalţi doi producători, Antibiotice Iaşi (ATB) şi Zentiva (SCD), au avut o marjă de doar 11% în primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO