Burse - Fonduri mutuale

Mihai Miron a luat un milion de euro pe un pachet de 2,5% din Ropharma Braşov

Mihai Miron a luat un milion de euro pe un pachet de 2,5% din Ropharma Braşov

Autor: Adrian Cojocar

26.06.2012, 13:40 846

Omul de afaceri Mihai Miron, care controlează distribuitorul de medicamente Ropharma Braşov (RPH), a vândut astăzi prin intermediul vehiculului de investiţii Rimia Investments Limited un pachet de 7,3 milioane de acţiuni Ropharma, reprezentând 2,5% din capitalul companiei. El a încasat în urma tranzacţiei circa 4,38 mil. lei (aproximativ un milion de euro).

Tranzacţia s-a derulat astăzi pe piaţa de negociere (deal n.red.) la un preţ de 0,6 lei/unitate, în scădere cu 12,5% faţă de nivelul de închidere din şedinţa precedentă.

Miron ar putea viza prin aceste tranzacţii de vânzare creşterea free-float-ului companiei (acţiuni libere la tranzacţionare n.red.), obiectiv pe care şi l-a propus de altfel odată cu promovarea Ropharma la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti.

În ultima perioadă în acţionariatul distribuitorului de medicamente şi-au făcut apariţia mai multe fonduri de investiţii, printre care ING Groep din Olanda, care a ajuns să controleze la finele anului trecut 5,5% din acţiunile Ropharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO