Burse - Fonduri mutuale

Mobius: Bursele emergente vor depăşi pieţele de capital din SUA, Japonia şi Europa în următorul deceniu

Mobius: Bursele emergente vor depăşi pieţele de capital din SUA, Japonia şi Europa în următorul deceniu

Autor: Roxana Pricop

05.01.2012, 18:26 697

Mark Mobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, supranumit şi guru al pieţelor emergente, scrie pe blog-ul Franklin Templeton "beyondbullsandbears" despre perspectivele pozitive ale pieţelor emergente pe termen lung:

"Cred că bursele emergente ar putea fi mult mai extinse decât sunt astăzi şi, în următorul deceniu, valoarea lor combinată ar putea depăşi valoarea totală a pieţelor de capital din SUA, Japonia şi Europa. Pieţele emergente s-au dezvoltat mult din 1986 încoace, atunci când Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a demarat eforturile pentru promovarea dezvoltării pieţelor de capital în ţările mai puţin dezvoltate. De atunci, ţările emergente au trecut de la stadiul de la a fi simple economii care produceau ieftin la cel de economii bazate pe creştere, cu o foarte puternică bază de consumatori. Importanţa cererii la nivel local în ţările emergente va juca un rol şi mai important în viitor, în contextul în care e de aşteptat ca pieţele dezvoltate să aibă parte de o creştere mult mai mică. Pe pieţele emergente, creşterea consumului intern ar trebui să fie determinată şi, sperăm, susţinută, în două moduri: creşterea venitului per capita şi, mai important, maturizarea tinerilor, care astfel intră în cei mai productivi ani ai vieţii lor".

Din grupul pieţelor emergente fac parte, printre altele, China, India, Brazilia, Africa de Sud. România este considerată piaţă de frontieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO