Burse - Fonduri mutuale

Mobius, şeful Franklin Templeton:După ce listam FP la Bucureşti, ne gândim şi la o bursă din afară

Mobius, şeful Franklin Templeton:După ce vom lista FP la Bucureşti, ne gândim şi la o bursă de afară
18.06.2010, 12:49 17

Franklin Templeton Investments (FTI), compania americană care vaadministra Fondul Proprietatea (FP), intenţionează să cauteoportunităţi de listare a societăţii pe o bursă internaţională,după intrarea pe bursa de la Bucureşti, a declarat vineri MarkMobius, preşedintele executiv al FTI, citat de Mediafax Business.

Franklin Templeton a subliniat din nou, într-un comunicat transmisvineri, că şi-a stabilit operaţiuni în România şi aşteaptă săobţină cât mai curând ultima aprobare necesară din parteaGuvernului pentru a putea deveni efectiv administratorul FonduluiProprietatea.

Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging MarketsTeam, a reiterat în comunciat că listarea FP la bursa de laBucureşti va fi o prioritate după transferul controluluiinstituţiei către compania americană.

"Prima noastră prioritate, după ce vom fi numiţi manageri alFondului Proprietatea, va fi să listăm societatea pe bursa localăde la Bucureşti. Intenţionăm de asemenea să căutăm o altă listare aFondului, pe o bursă internaţională, pentru a creşte lichiditateaacţiunilor şi pentru a atrage noi investitori internaţionali pepiaţa românească", a declarat Mobius. Cititi mai mult desprelistarea Fondului Proprietatea pewww.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO