Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la PCC au reluat achiziţiile de acţiuni de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Nemţii de la PCC au reluat achiziţiile de acţiuni de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Autor: Adrian Cojocar

29.06.2011, 00:01 708

Grupul german Petro Carbo Chem (PCC), care deţine împreună cufondul de investiţii Carlson Private Equity o participaţie de 31,3%din acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), a fost raportat că aachiziţionat luni un pachet consistent de 650.000 de titluri alecombinatului chimic pe care a plătit în total aproape un milion delei (circa 235.000 de euro). Participaţia reprezintă aproximativ0,2% din capitalul social al Oltchim.

Preţul plătit de nemţi a fost de 1,5305 lei/unitate. Pe fondulachiziţiilor, cotaţia Oltchim a urcat luni cu 15% şi ieri au maisărit cu aproape 15%, preţul pe Bursă al acestor titluri ajungândla 1,834 lei/acţiune. Titlurile Oltchim se prăbuşiseră anterior cucirca 50% în decurs de doar câteva şedinţe după ce PCC a luat opauză de la cumpărare.

Odată ce aceştia au revenit la cumpărare, şi acţiunile Oltchimau sărit brusc pe Bursă. În cazul în care PCC şi Carlson PrivateEquity, cu care acţionează concertat, vor atinge un prag de 33% dinacţiuni, aceştia ar putea lansa ofertă de preluare obligatorie laOltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO