Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica raportează surprinzător o pierdere de 37,8 milioane de lei în S1

Nuclearelectrica raportează surprinzător o pierdere de...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.08.2016, 00:02 765
Nuclearelectrica (SNN), companie controlată în pro­porţie de 82% de statul român, a raportat o pierdere de 37,8 mil. lei în primul semestru, faţă de un profit de 2,9 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din exploatare s-au situat la 742,2 mil. lei, în scădere cu 14% faţă de S1/2015.

Reprezentanţii companiei au evidenţiat trei factori care au influenţat decisiv situaţia din primul semestru. Primul a fost reprezentat de prelungirea duratei opririi Unităţii 1 CNE Cer­navodă, ce a condus la scăderea energiei vândute cu 7,09%, după ce unitatea a fost închisă 51 zile faţă de 30 zile cât fusese ini­ţial preconizat. Al doilea motiv pentru care SNN a înre­gistrat acest rezultat rezidă în evoluţia vânzărilor de ener­gie, ce au scăzut cu 9% faţă de S1/2015, şi din volatilitatea pre­ţu­rilor înre­gis­trată pe platforma OPCOM, fapt ce a ge­nerat de altfel mai multe tranzacţii PZU (Piaţa Zilei Urmă­toare). Scă­derea pre­ţu­rilor pe piaţa competitivă, pe care SNN are ma­jori­ta­tea pro­ducţiei, a afectat semnificativ veniturile din vânzări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO