Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile Golden Foods Snacks intră la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti. Cupon de 9,5% pe an

Obligaţiunile Golden Foods Snacks intră la...
15.11.2022, 00:00 231

A doua emisiune de obligaţiuni corporative Golden Foods Snacks, în valoare de 1,1 mil. euro, a debutat luni, 14 noiembrie, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul GFS25, se arată într-un comunicat al BVB.

Golden Foods Snacks a fost înfiinţată în 2009 şi deţine brandul de seminţe, alune şi fructe deshidratate Elmas.  Golden Foods Snacks a derulat în perioada 17 iunie – 24 iunie 2022 un plasament privat de vânzare de bonduri în cadrul căruia a atras 29 de investitori, persoane fizice.

Compania a vândut 11.000 de obligaţiuni garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală a unei obligaţiuni de 100 euro. Subscrierile din cadrul ofertei s-au realizat la valoarea nominală. Obligaţiunile au o maturitate de trei ani, cu scadenţă la 29 iunie 2025 şi o rată a cuponului de 9,5% pe an, brut, cu plată trimestrială.

Fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru şi alocarea sumelor în vederea creşterii exportului, cu precădere în Polonia şi susţinerii dezvoltării activităţii curente pe piaţa internă. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO