Burse - Fonduri mutuale

Oltchim va scoate la licitaţie Ramplast Râmnicu-Vâlcea pentru 31,8 mil. lei

Autor: Adrian Ionut Cojocar

30.12.2010, 16:51 237

Acţionarii combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea au aprobatîn AGA de săptămâna aceasta vânzarea prin licitaţie a Diviziei deMateriale de Construcţii Ramplast din aceeaşi localitate la un preţde pornire de 31,8 mil. lei, fără TVA.

Acţionarii au mai aprobat scoaterea la licitaţie a mai multoractive printre care 30% din acţiunile firmei Protectchim Rm-Vâlcea,preţul de pornire fiind de 1,72 mil. lei, fără TVA.

Vânzările vin în contextul în care Oltchim are nevoie de câtevazeci de milioane de euro reprezentând capital de lucru în vederearepornirii secţiei de petrochimie Arpechim pe care a achiziţionat-ode la Petrom la începutul anului 2010.

Acţionarii Oltchim au decis să cheme în judecată grupul germanPCC, principalul acţionar minoritar al societăţii şi au respinspropunerea nemţilor de al revoca pe Constantin Roibu din funcţiilede administrator, preşedinte şi director general al Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO