Burse - Fonduri mutuale

Patriciu investeste 70 mil. $ in benzinarii

Patriciu investeste 70 mil. $ in benzinarii

Dinu Patriciu

05.06.2008, 19:09 22

Rompetrol Rafinare (RRC), cea mai importanta companie locala a grupului petrolier Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, intentioneaza sa realizeze o majorare de capital in valoare de 70 mil. dolari (45 mil. euro) in cadrul Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului. Decizia urmeaza sa fie discutata de catre actionarii companiei in cadrul unei adunari generale programata pentru data de 7 iulie 2008. Pe ordinea de zi mai figureaza si imputernicirea Consiliului de Administratie pentru a efectua si valida tranzactii avand ca obiect active imobilizate ale Rompetrol Rafinare cu o valoare cumulata care va putea depasi 20% din totalul activelor.
"Pentru sustinerea extinderii retelei de distributie a carburantilor, dar si pentru dezvoltarea de noi servicii si produse care sa vina in intampinarea nevoilor clientilor, Rompetrol Downstream a solicitat actionarului majoritar Rompetrol Rafinare (99,99%) realizarea unei majorari cu 70 mil. dolari a capitalului social. Divizia de retail a Grupului Rompetrol, Rompetrol Downstream, si-a propus, prin crestere organica, atingerea unei cote de 30% pe piata interna de profil, de la 22% in prezent pana la finele lui 2012", spun reprezentantii Rompetrol.
Rompetrol Downstream este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata petroliera locala, avand o cota de piata de 25% pe segmentul distributiei de carburanti, la egalitate cu compania Lukoil Romania.
Rompetrol Downstream opereaza la nivel local peste 400 de benzinarii, din care 115 sunt statii proprii. Tot segmentul de distributie al Rompetrol, care include in afara de Rompetrol Downstream si si activitatile Rom Oil, Rompetrol Quality Control si Rompetrol Logistics, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,3 mld. euro si a reusit sa inregistreze un profit net de 6 mil. euro comparativ cu pierderile de 10 mil. euro din 2006. Rompetrol Rafinare a incheiat anul trecut cu pierderi de 94 mil. euro la afaceri de aproximativ 1,6 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO