Burse - Fonduri mutuale

Petrica Valcu s-a retras de la conducerea Socep, dupa cel mai bun semestru al companiei

Petrica Valcu s-a retras de la conducerea Socep, dupa cel mai bun semestru al companiei

lick pentru imaginea marita

29.09.2008, 20:33 161

Directorul tehnic al Socep, Andrei Rusali, s-a retras la randul sau din functie. Cei doi manageri ai operatorului portuar au fiecare peste 62 de ani si s-au pensionat inca de anul trecut.

"Am iesit la pensie de peste un an de zile, insa am mai ramas in functia de director general la insistentele colegilor. De fapt, in momentul de fata actionarii ar fi dorit sa raman in continuare, insa consider ca a venit timpul sa ma retrag", a declarat pentru ZF Petrica Valcu.
Directorul economic al Socep, Ioan Musaloiu, a fost reconfirmat in functie, el ocupand si postul de presedinte al Consiliului de Administratie.
Socep este una dintre companiile care au avut in acest an rezultate financiare foarte bune, in ciuda crizei financiare internationale. Operatorul portuar a realizat in primul semestru afaceri de 8,4 milioane de euro, cu 60% peste nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, in vreme ce profitul net al companiei s-a majorat cu 70%, pana la un nivel de 1,5 milioane de euro.
"Am lasat societatea intr-un stadiu care poate asigura un an bun si pentru 2009, insa pentru o perioada mai lunga de timp nu se poate spune nimic din cauza crizei internationale", spune Valcu.
Noul director general considera ca este prematur pentru a se pronunta asupra bugetului si a investitiilor dupa doar doua zile.
"Cand am venit am gasit o societate solida, organizata, dovada fiind si rezultatele foarte bune inregistrate pana acum. Nu avem conturat inca un plan de investitii, in vreme ce despre alte date financiare nu ma pot pronunta din cauza restrictiilor impuse de statutul de companie listata la Bursa", spune Cristian Ianca.
In iunie si iulie, cei doi fosti directori si-au vandut participatiile din cadrul Socep. Astfel, in iulie, Valcu a vandut un pachet de circa 5,6 milioane de actiuni pentru 2,2 milioane de lei, in vreme ce Rusali a vandut 6 milioane de actiuni valorand 2,4 milioane de lei.
In aceeasi perioada actualul director economic a vandut 2,9 milioane de actiuni, valoarea tranzactiei ridicandu-se la circa 1,2 milioane de lei. Cu o luna in urma, cei trei au mai vandut in total circa 5,2 milioane de actiuni pentru 2,1 milioane de lei, in vreme ce Stere Samara a achizitionat un pachet de 7 milioane de actiuni, pentru 2,8 milioane de lei.
Conform ultimelor raportari de la Bursa, Samara detine 10,51% din Socep, in vreme ce Grupul DD Constanta, controlat de fratii Ion si Nicolae Dusu, controleaza 31,31% din capitalul societatii.
Socep este una dintre putinele companii care au reusit sa reziste pierderilor puternice inregistrate de majoritatea emitentilor de la Bursa, actiunile societatii inregistrand un avans important de la inceputul anului. Astfel, din ianuarie si pana in prezent titlurile Socep au avansat cu 36,6%, de la un nivel de 0,268 lei/actiune la 0,366 lei/actiunie la sfarsitul saptamanii trecute.
In plus, dupa publicarea rezultatelor financiare pentru primul semestru, actiunile Socep au avansat pana la un maxim istoric de 0,425 lei/actiune.
Saptamana trecuta Socep impreuna cu Azomures (AZO) si Dafora Medias (DAFR) au fost incluse in componenta indicelui extins BET-XT, luand locul societatilor Alumil (ALU), Altur Slatina (ALT) si Prodplast (PPL).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO