Burse - Fonduri mutuale

Petrom City, construit de austriecii de la Alpine cu 80 mil. euro

Petrom City, construit de austriecii de la Alpine cu 80 mil. euro

Petrom isi desfasoara activitatea in sase cladiri din Bucuresti

05.04.2007, 19:03 169

Petrom va investi aproximativ 80 de milioane de euro pentru construirea noului sediu central al companiei, care va fi localizat in nordul Bucurestiului, langa lacul Straulesti.
Contractul de constructie pentru viitorul sediu a fost castigat de firma austriaca Alpine SA in urma unei licitatii, au declarat reprezentantii Petrom.
Lucrarile pentru constructia proiectului Petrom City sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului.
"In urma acestui contract am pus bazele unui nou sediu central care va fi construit in mai multe etape, cu finalizare la sfarsitul anului 2009", a declarat Reinhard Pichler, CFO al Petrom.
Alpine este o companie detinuta integral de Alpine Mayreder, cea de-a doua companie de constructii din Austria, cu o cifra de afaceri in 2006 de 2,5 miliarde euro. In prezent, Alpine SA are 435 de angajati in Romania, care lucreaza pe teritoriul intregii tari. Unele dintre cele mai importante proiecte derulate in Romania au fost Ambasada Germaniei din Bucuresti, cladirea LindeGas, centre comerciale pentru Kaufland, Billa sau Praktiker.
Proiectul Petrom City presupune mutarea tuturor angajatilor companiei din birourile din Bucuresti intr-un singur sediu central.
Constructia proiectului va fi situata pe un teren de aproximativ 200.000 de metri patrati aflat in posesia companiei. Acesta a gazduit un depozit de produse petroliere, fiind in prezent supus celui mai mare proiect de reabilitare ecologica derulat in Romania. Programul de reabilitare a zonei contaminate va fi finalizat in 2014 si necesita investitii de 10 milioane de euro, suportate in intregime de Petrom.
Dupa finalizarea reabilitarii, reprezentantii Petrom ar putea vinde o parte din teren, care, potrivit expertilor imobiliari, ar putea ajunge la o valoare totala de 120 de milioane de euro.
Petrom isi desfasoara in prezent activitatea in sase birouri inchiriate localizate in Bucuresti si intr-un sediu in Ploiesti.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, compania are inchiriate spatii de birouri de clasa A de pana la 17.000 de metri patrati, ceea ce plaseaza Petrom la concurenta cu operatorii de telefonie mobila din acest punct de vedere - Vodafone si Orange.
Petrom a inregistrat la sfarsitul anului trecut o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro, in crestere cu 22% comparativ cu 2005, iar profitul net al companiei a ajuns la un nivel de 648 de milioane de euro, cu 61% mai mult fata de anul anterior.
Avansul rezultatelor s-a inregistrat pe fondul ascensiunii internationale a cotatiilor produselelor petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO