Burse - Fonduri mutuale

Prebet intra pe Bursa pentru mai multa vizibilitate

28.03.2007, 19:01 14

Compania de constructii Prebet Aiud a obtinut anul trecut un profit net de 2,7 mil. lei (0,77 mil. euro), in crestere cu circa 9% fata de castigul inregistrat in anul precedent, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de conducerea societatii.
Prebet a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 26,85 mil. lei (7,6 mil. euro), mai mica cu 3% fata de afacerile din anul anterior.
Profitul raportat este mai scazut decat cel de la finalul primelor noua luni ale anului trecut, cand societatea avea un castig net de 2,9 mil. lei (0,82 mil. euro) la o cifra de afaceri de 20,53 mil. lei (5,8 mil. euro).
"Structura productiei nu a fost asa de favorabila pentru un profit mai bun. Avem totusi asigurata toata capacitatea de productie si estimam ca in acest an sa obtinem un rezultat cu circa 20% mai bun", a declarat Ioan Campian, directorul economic al Prebet. Societatea este specializata in principal in constructia de traverse pentru calea ferata si de grinzi pentru podurile rutiere. Potrivit conducerii Prebet, principalul client al societatii este C.N. C.F.R, dar societatea lucreaza si pentru alte firme, cum ar fi de exemplu Bechtel, ponderea clientilor in structura cifrei de afaceri de la o perioada la alta fiind insa foarte dispersata.
Prebet este listata in prezent pe piata RASDAQ, societatea intentionand sa se transfere la categoria a II-a a Bursei de Valori. Reprezentantii companiei spun ca aceasta intentie a fost determinata de dorinta firmei de a castiga un plus de vizibilitate. "Vrem ca societatea sa fie mai cunoscuta pe piata", a spus Campian. Prebet este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine 50,44% din actiuni, cel mai important actionar minoritar fiind SIF Banat-Crisana, cu o participatie de 10%.
"Asociatia si-a platit toate obligatiile asumate in momentul semnarii contractului de privatizare, dar eu nu stiu sa se fi luat vreo decizie in privinta faptului daca asociatia se va desfiinta sau nu. Oricum, nu e obligatoriu sa se desfiinteze", spune Ioan Campian.
Actiunile Prebet au fost unele dintre cele mai performante de la inceputul acestui an, pretul titlurilor crescand de aproape trei ori in aceasta perioada. Ultima tranzactie s-a realizat la 4,99 lei/actiune, la acest nivel capitalizarea bursiera a companiei fiind de 16,1 mil. euro.
Prebet a convocat AGA pentru finalul lunii viitoare, pentru a aproba, printre altele, contractarea unor credite de 5 mil. lei (aproape 1,5 mil. euro) si majorarea capitalul social al companiei cu circa 1 mil. lei (0,3 mil. euro). Majorarea capitalului ar urma sa se faca prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anilor anteriori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO