Burse - Fonduri mutuale

​Prima listare a unei companii în 2020: Acţiunile Norofert au intrat la tranzacţionare, investitorii stabilind o valoare a companiei de 25 de milioane lei

Vlad Popescu, CEO-ul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert Group

Vlad Popescu, CEO-ul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert Group

Autor: Tibi Oprea

03.03.2020, 13:44 847

Acţiunile Norofert (simbol bursier NRF), cel mai mare producător român de îngrăşăminte organice, au intrat marţi la tranzacţionare pe sistemul multilateral de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, respectiv pe piaţa AeRO, iar investitorii au oferit companiei în prima şedinţă de tranzacţionare, la ora redactării acestei ştiri, o evaluare de circa 25 milioane lei (circa 5,2 milioane euro), arată calculele ZF pe baza datelor de la BVB.

“Această listare a întârziat mai mult decât ne-am fi dorit. Venim în compensarea acestui minus cu un PER extrem de atractiv, de 4,5, cu o politică de dividend care ne permite să ne păstrăm capitalizarea în companie, dar vine şi în avantajul investitorilor şi cu posibilitatea de a deţine acţiuni într-o companie evaluată corect, cu un istoric solid de creştere şi, poate cel mai important, cu scalabilitatea”, a spus Vlad Popescu, CEO şi preşedinte CA Norofert Group, în cadrul unui eveniment organizat la Bursă cu ocazia admiterii acţiunilor la tranzacţionare.

Având în vedere evaluarea companiei în momentul plasamentului privat din 2019, acţiunile Norofert au un PER (raport preţ/câştig) de circa 4,5, despre care compania transmite că este la unul dintre cele mai reduse nivele înregistrate de companiile listate la Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO