Burse - Fonduri mutuale

Provident grabeste extinderea la nivel national pentru 2009

16.01.2008, 17:55 10

Provident Financial, divizia locala a companiei britanice de credite de consum International Personal Finance, a accelerat ritmul de extindere in teritoriu, estimand ca va atinge acoperire nationala pana in 2009, si nu pana in 2011 cum a fost anuntat initial.
In prezent, reteaua Provident numara sapte sucursale, unitatile din Bacau si Constanta fiind ultimele deschise de companie anul acesta. "Ne propunem sa ajungem la acoperire nationala in 2009. Extinderea va avea loc treptat pentru a ne asigura ca mentinem controlul asupra afacerii si ca dispunem de un numar suficient de angajati care sa sustina dezvoltarea companiei", spune Vlad Sandru, Corporate Affairs Senior Officer la Provident Financial Romania.
La mijlocul lunii septembrie, reprezentantii Provident anuntasera ca vor atinge acoperire nationala in urmatorii trei sau patru ani.
Cea mai mare parte a clientilor Provident sunt din Bucuresti, Capitala avand o contributie semnificativa si la numarul de contracte noi semnate. La sfarsitul primului semestru, compania inregistra peste 17.000 de clienti si o valoare a creditelor acordate de peste 4,7 milioane de euro .
Creditele la domiciliu sunt preferate de persoanele cu varste cuprinse intre 27 si 56 de ani, care apeleaza la imprumuturi in special pentru achizitionarea de bunuri de uz casnic sau pentru a pleca in vacanta, potrivit studiilor de piata facute de companie.
In noiembrie, compania a majorat cu 50% valoarea imprumuturilor la domiciliu pana la 1.500 de lei, perioada de rambursare ramanand aceeasi. "Clientii existenti, care au dovedit ca au capacitate de plata, pot solicita imprumuturi de pana la 2.500 de lei, fata de 2.000 de lei anterior, cu o perioada de rambursare nemodificata, de pana la 52 de saptamani", explica Sandru.
Potrivit datelor comunicate de Provident Bursei de la Londra, filiala din Romania a inregistrat in primul semestru al anului trecut o pierdere de 1,9 milioane de lire sterline (2,7 milioane de euro), fata de 1,1 milioane de euro, in perioada similara a lui 2006.
Provident va publica rezultatele finale pentru 2007 pe 4 martie, la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO