Burse - Fonduri mutuale

QVT continua in instanta razboiul cu Cinca si Adamescu

01.09.2009, 18:51 52

Fondul de investitii american QVT, care detine 22% din retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), a atacat in instanta decizia celorlalti actionari de recapitalizare a companiei printr-o emisiune de obligatiuni de 7 mil. euro, masura prin care a fost respinsa cererea fondului privind dizolvarea companiei, potrivit presedintelui companiei, Dragos Simion, citat de Mediafax.

Fondul de investitii a cerut in iulie dizolvarea Flamingo, insa solicitarea a fost respinsa in august de ceilalti actionari ai companiei, printre care se numara Dragos Cinca, fondatorul Flamingo, cu 25% din actiuni, Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea, cu 18% din actiuni, si Alexandru Ion Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, cu 5% din actiuni.

Actionarii au aprobat lansarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile, in valoare de cel mult 29 mil. lei (6,9 mil. euro), pentru sustinerea activitatii companiei.

Procesul ar putea bloca insa recapitalizarea companiei, daca QVT va obtine in instanta suspendarea aplicarii hotararilor AGA pana la judecarea pe fond a cererii.

Flamingo, care a acumulat in primul semestru pierderi consolidate de peste 12 mil. euro, are nevoie de capital de la actionari pentru a-si putea rambursa o parte din imprumuturile care totalizeaza peste 33 mil. euro.

QVT, care a fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi cumparatori pe Flamingo, se opune insa planului de recapitalizare si cere dizolvarea firmei. Daca fondul de investitii nu va cumpara obligatiuni in cadrul ofertei, si-ar putea reduce semnificativ participatia in momentul in care obligatiunile vor fi convertite in actiuni.

Flamingo are un capital social de 77,9 mil. lei (18,5 mil. euro). Actiunile Flamingo au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,026 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 4,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO