Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen iese pe piata cu inca doua fonduri mutuale

Raiffeisen iese pe piata cu inca doua fonduri mutuale

Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management

20.08.2007, 18:53 20

"Am dorit sa avem o gama cat mai larga de fonduri de investitii inca din momentul in care societatea de administrare a inceput sa functioneze. Diversificarea produselor investitionale a luat in considerare preferintele pentru risc si randamente ale investitorilor", spune Mihail Ion, presedintele societatii de administrare Raiffeisen.
Autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, fondul de investitii Raiffeisen Confort va putea detine pana la 100% din activele proprii in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statele membre ale UE sau de autoritatile publice ale acestora. Al doilea fond de investitii autorizat de CNVM este fondul Raiffeisen Romania Actiuni. Depozitarul celor doua fonduri deschise de investitii este banca Raiffeisen.
In statele din Europa Centrala si de Est unde este prezenta societatea de administrare Raiffeisen, numarul fondurilor de investitii aflate in administrare variaza intre cinci si zece, preferintele investitorilor pentru anumite produse investitionale precum si dimensiunile pietei de capital determinand gama de fonduri de investitii.
"Pe pietele din Europa Centrala si de Est, fondurile de investitii aflate in administrarea societatii Raiffeisen Asset Management pot varia de la cinci la zece. Consistenta indicilor bursieri, dimensiunile pietei de capital si preferintele investitorilor joaca un rol important in extinderea gamei de produse investitionale", spune Mihail de la Raiffeisen Asset Management.
Pe piata locala, Raiffeisen Asset Mangement a ajuns la patru fonduri deschise de investitii.
In afara celor doua fonduri nou lansate, fondurile deschise Raiffeisen Benefit si Raiffeisen Prosper ridica activele totale ale societatii la 118,4 milioane de lei (36,4 mil. euro), a doua pozitie in industria administrarii de fonduri deschise de investitii.
Fondul cu plasamente diversificate Raiffeisen Benefit detine active nete in valoare de 35,9 milioane de lei (11 mil. euro) la 31 iulie, obtinand un randament al unitatii de fond de 15,6% in ultimele 12 luni.
Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper a inregistrat in ultimul an un randament de 26%, activele nete ale fondului ridicandu-se la 82,5 milioane de lei (25,3 mil. euro).
In a doua jumatate a lunii iulie, societatea Raiffeisen Asset Management a primit avizul pentru prospectul primului fond de pensii facultative, Raiffeisen Acumulare, mizand pe o cota de piata de 10% pe segmentul pensiilor facultative.
La sfarsitul lunii iulie, industria fondurilor deschise de investitii numara 33 de fonduri de investitii care reuneau active nete in valoare de 800 de milioane de lei (246 mil. euro) si peste 80.000 de investitori.
De la inceputul anului, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat patru fonduri deschise de investitii.
Alaturi de cele doua fonduri Raiffeisen, au primit autorizare fondul cu plasamente diversificate KD Optimus, administrat de KD Investments, si fondul de actiuni Altius, administrat de Investica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO