Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Raţ a fost ales în consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti în locul lăsat vacant de Robert Pană. Pe acest loc au candidat Raţ, Dan Paul şi Valerian Ionescu

Răzvan Raţ a fost ales în consiliul de administraţie...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

24.04.2024, 12:47 3376

Răzvan Raţ, fost director general adjunct al BRK Financial Group (simbol bursier BRK) şi în prezent vicepreşedinte al Transilvania Investments Alliance (TRANSI), a fost ales miercuri în consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti pe poziţia lăsată vacantă de Robert Cosmin Pană după retragerea acestuia din data de 28 februarie.

El candidase şi în toamnă pentru un loc în board-ul BVB, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a se alătura consiliului operatorului pieţei de capital din România.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, Răzvan Raţ a fost ales cu 61,5% voturi „pentru”. Pe această poziţie au mai candidat Dan Paul şi Valerian Ionescu. Dan Paul a obţinut 14,2% din voturi, iar Valerian Ionescu 22,4%. Astfel, consiliul Bursei de Valori este complet, cu nouă persoane alese de către acţionari.

Robert Pană, consilier juridic în cadrul Swiss Capital, a fost ales în cadrul adunării generale a acţionarilor din noiembrie şi autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru un mandat de patru ani în Consiliul de Administraţie începând cu 14 februarie 2024. Consiliul bursei este condus de Radu Hanga, preşedintele BVB.

Valerian Ionescu deţine funcţia de head of treasury product management la BCR, iar Dan Paul este preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels