Burse - Fonduri mutuale

Rezultate neaşteptat de bune de la General Motors: Gigantul american a surprins piaţa cu rezultatul pe T3, iar acţiunile au urcat cu 4%

Rezultate neaşteptat de bune de la General Motors:...

Autor: Ştefan Stan

24.10.2017, 17:45 189

General Motors, cel mai mare producător american de automobile, a anunţat o pierdere netă de 2,98 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea, adică 2,03 dolari per acţiune, comparat cu un profit de 2,77 miliarde de dolari anul trecut, rezultate peste aşteptările analiştilor, scrie CNBC.

În ultima perioadă, câştigurile au fost afectate de vânzarea diviziei Opel/ Vauxhal din Europa către Peugeot Citroen. Excluzând aceste pierderi, compania a reuşit să depăşească de departe estimările Wall  Street-ului.

GM a avut un câştig ajustat de 1,32 dolari per acţiune, mult peste estimarea de 1,12 dolari per acţiune. Veniturile din T3 au scăzut cu 13,5% faţă de anul trecut, dar vânzările au fost mai puternice decât era anticipat, la 32,72 miliarde de dolari.  

”Am reuşit să livrăm nişte rezultate solide, chiar şi cu o producţie mult redusă în T3 în America de Nord.  Reuşim să gestionăm businessul cu disciplină şi îndreptaţi spre performanţă”, a spus Mary Barra, CEO al GM.
 

După anunţ, acţiunile General Motors au urcat cu până la 4% în şedinţa de pre-tranzacţionare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO