Burse - Fonduri mutuale

Rezultate record pentru XTB: Casa de brokeraj încheie 2021 cu 93% mai mulţi clienţi activi şi depozite nete în creştere cu 50%, la 638 de miliarde de euro

Rezultate record pentru XTB: Casa de brokeraj încheie...

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2022, 10:27 222

Casa de brokeraj XTB a încheiat anul trecut cu un nivel record prin prisma numărului de clienţi noi – 189.000 în 12 luni, la un total de 429.000 la sfârşitul anului, conform unui comunicat al companiei, din care reiese de asemenea că numărul mediu de clienţi activi (cei care au efectuat cel puţin o tranzacţie) a crescut cu 92,9% faţă de 2020 la 112.000 în 2021.

Valoarea depozitelor nete ale clienţilor a crescut cu 49,6%, de la 425 miliarde de euro în 2020 la 637,8 miliarde  deeuro în 2021.

Veniturile consolidate s-au ridicat la 136,7 milioane de euro (2020: 178,3 milioane de euro), cu costuri de operare de 76,2 milioane de euro (2020: 63 milioane de euro).

Situaţia de pe pieţe a fost influenţată, între altele, de ratele scăzute ale dobânzilor şi de creşterea dinamică a inflaţiei.

„Am observat recent o schimbare în abordarea faţă de investiţii. Nu mai este domeniul profesioniştilor, ci a devenit subiect de interes pentru aproape toată lumea. Din cauza inflaţiei ridicate, mulţi investitori din întreaga lume caută modalităţi mai eficiente de a economisi”, explică Omar Arnout, CEO-ul XTB.

„Aceste rezultate de-a dreptul remarcabile vin pe fondul unui context favorabil de piaţă (volatilitatea generată de pandemie a creat multiple oportunităţi de valorificat prin tranzacţionare) şi se datorează efortului întregii echipe de a valorifica la maxim această perioadă fără precedent”, spune Irina Cristescu, General Manager al XTB România.

Printre măsurile luate în România şi care au condus la aceste creşteri ale rezultatelor se numără: mărirea echipei de specialişti de la nivel local, creşterea bazei de parteneri, creşterea numărului de proiecte educaţionale, amplificarea activităţilor de marketing şi comunicare, lărgirea şi optimizarea periodică a ofertei de instrumente financiare prin adaptare la cerinţele clienţilor, investiţii în dezvoltarea continuă a platformei de tranzacţionare.

În România, acţiunile sunt cele mai populare instrumente financiare. Circa 80%  din totalul clienţilor companiei locale au tranzacţionat acţiuni şi ETF-uri cu deţinere în trimestrul 4 2021, în vreme ce 36% dintre clienţi au tranzacţionat produse derivate.

XTB are în portofoliu toate tipurile de instrumente financiare, într-un număr de peste 5.400, disponibile pe principalele pieţe de capital din Europa şi Statele Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO