Burse - Fonduri mutuale

Rocadă la SIF Banat: Cuzman preia funcţia de vicepreşedinte în locul lui Bîlteanu

Rocadă la SIF Banat: Cuzman preia funcţia de...

Autor: Roxana Pricop

28.11.2012, 17:50 561

La o lună distanţă de la momentul în care Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat-Crişana (SIF1), a luat întreaga piaţă de capital prin surprindere anunţând că îşi dă demisia din funcţie, şi că locul lui va fi preluat de Dragoş Bîlteanu, vicepreşedinte şi cel mai mare acţionar al SIF-ului, de la 1 decembrie, Cuzman  ia din nou investitorii prin surprindere şi anunţă printr-un raport curent emis de bursă că va fi vicepreşedinte la SIF Banat.

Miza retragerii lui Ioan Cuzman şi preluarea conducerii de către Dragoş Bîlteanu, cel mai influent acţionar şi actual vicepreşedinte al SIF-ului, este ridicată pentru că societatea dispune de active de 1,243 miliarde de lei plasate în acţiuni la bănci (Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, BRD-SG, Banca Transilvania), la producătorul de medicamente Biofarm şi hoteluri.

Ioan Cuzman şi-a început acti­vitatea la SIF Banat-Crişana în 1994, când a preluat funcţia de preşedinte şi director general. Cuzman mai este membru în consiliile de administraţie la BRD, Biofarm şi Vrancart Adjud (VNC). El este doctor în economie şi profesor universitar la Universitatea de Vest.

Acţiunile SIF1 au închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în stagnare, pe o piaţă în scădere. O acţiune SIF1 se tranzacţionează la un preţ de 1,13 lei, iar SIF-ul are o capitalizare bursieră de 620,1 milioane de lei.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO