Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol face ravagii pe Bursă. Plus 73% într-o lună

Rompetrol face ravagii pe Bursă. Plus 73% într-o lună

Foto: Mediafax

Autor: Adrian Cojocar

13.02.2013, 00:07 3802

Investitorii de la bursa de la Bucureşti au urcat preţul acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) cu 73% de la începutul anului după ce reprezentanţii grupului Rompetrol din Olanda s-au declarat recent nerăbdători să ajungă la un acord cu Guvernul în vederea preluării participaţiei de 44,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare pe care statul o deţine în prezent.

"Din punctul meu de vedere sunt doar nişte mişcări speculative. Se speculează ultimele ştiri legate de faptul că acţionarul majoritar negociază cu statul achiziţia pachetului de acţiuni pe care acesta îl deţine şi faptul că vor să investească foarte mult pe piaţa românească, de unde şi interesul pentru acţiuni", spune Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

Dacă în urmă cu două luni participaţia statului în companie era evaluată pe bursă la 621 mil. lei (186 mil. dolari), ieri acelaşi pachet valora peste un miliard de lei (322 mil. dolari). Statul a primit în 2011 cu forţa acţiuni la Rompetrol Rafinare în contul unei creanţe istorice de circa 688 mil. dolari (516 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO