Burse - Fonduri mutuale

Sărbătorile de iarnă au propulsat vânzările Amazon: Gigantul american anunţă venituri în creştere cu 14%, la 170 mld. dolari, depăşind toate estimările. Acţiunile Amazon, care au crescut cu aproximativ 50% în ultimele 12 luni, au urcat cu peste 8,3% după anunţ

Sărbătorile de iarnă au propulsat vânzările Amazon:...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2024, 00:13 269

Amazon a raportat o creştere accelerată a vânzărilor în divizia sa de cloud computing şi o perspectivă sănătoasă pentru începutul anului, în condiţiile în care veniturile au depăşit aşteptările Wall Street, scrie FT. 

Vânzările diviziei de cloud computing AWS a Amazon, un factor cheie pentru profitul companiei, au crescut cu 13%, ajungând la 24,2 miliarde de dolari în cele trei luni până în decembrie.

Creşterea încetinise la divizia de cloud, deoarece unii dintre cei mai mari clienţi au început să caute modalităţi de reducere a costurilor. În pofida creşterii, creşterea vânzărilor AWS rămâne mult sub nivelul de 40% raportat la sfârşitul anului 2021.

Acţiunile Amazon, care au crescut cu aproximativ 50% în ultimele 12 luni, au urcat cu până la 5% după raportul privind rezultatele.

Compania cu sediul în Seattle a raportat o revenire a profitului înainte de impozitare, care a urcat la 13,2 miliarde de dolari, faţă de 2,7 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2022, mult peste aşteptările analiştilor de 10,4 miliarde de dolari. În general, veniturile Amazon au crescut cu 14%, la 170 miliarde de dolari, peste previziunile analiştilor, care estimau 166,3 miliarde de dolari.

În ceea ce priveşte primul trimestru din 2024, Amazon a declarat că se aşteaptă la venituri cuprinse între 138 miliarde de dolari şi 143,5 miliarde de dolari şi la un profit înainte de impozitare cuprins între 8 miliarde de dolari şi 12 miliarde de dolari, în linii mari în linie cu previziunile analiştilor.

Afacerea Amazon din America de Nord, care include magazinul său online, a revenit pe profit operaţional de la pierderile înregistrate în urmă cu un an. Îmbunătăţirea marjelor segmentului a fost favorizată de eforturile de reducere a costurilor, de o reorganizare a vastei sale reţele logistice din SUA şi de rezistenţa cheltuielilor de consum în timpul sezonului aglomerat de sărbători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO