Burse - Fonduri mutuale

Şefii companiilor listate la bursa de la Bucureşti au acţiuni de 257 mil. lei la firmele pe care le conduc

Şefii companiilor listate la bursa de la Bucureşti au...

Autor: Radu Bostan

07.01.2015, 00:07 716

Directorii şi preşedinţii principalelor companii listate la Bucureşti şi-au mărit anul trecut cu 66 milioane de lei „averea“ plasată în acţiuni la firmele pe care le conduc, unii fiind premiaţi cu acţiuni ca stimulent al performanţei, iar alţii cumpărând din proprie iniţiativă pachete în cadrul ofertelor publice.

Valoarea acţiunilor deţinute de şefii celor mai importante firme de pe bursă depăşea 257 milioane de lei la începutul acestui an, în timp ce la sfârşitul anului 2013 acţiunile deţinute de directori valorau 191,4 milioane de lei, reiese dintr-o analiză a ZF pe baza datelor publice.

Cel mai valoros pachet se află în mâinile lui Horia Ciorcilă, fondatorul şi preşedintele Băncii Transilvania, care deţine acţiuni de peste 250 milioane de lei, potrivit calculelor ZF. Ciorcilă este urmat de Petre Bunescu, directorul general adjunct al BRD, care are un pachet de 2,6 milioane de lei, şi de Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de Valori Bucureşti, care deţine acţiuni de 335.000 de lei la operatorul bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO