Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a preluat indirect un centru de cercetare de la Aro

02.03.2007, 18:17 20

Amrom Automotive, companie in cadrul careia SIF Oltenia detine 50% din actiuni, a preluat Centrul de Studii pentru Automobile Romanesti, care se numara printre activele Aro Campulung, compamnie aflata in curs de lichidare, platind circa un milion de euro.
Informatia a aparut in cotianul local Gazeta de Sud si a fost confirmata pentru Ziarul Financiar de conducerea SIF Oltenia. "O societate unde noi detinem 50% din actiuni a ptreluat acele active ale Aro, fiind o decizie a Consiliului de Administratie al acestei societati", spune Florian Buzatu, membru in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia
Principalele active ale Centrului sunt reprezentate de un teren de circa 1,3 hectare si constructii in suprafata de 3.500 de metri patrati.
El a spus insa ca SIF Oltenia nu are o politica de a face investitii prin intermediul altor companii detinute si ca tranzactia tine de politica Amrom Automotive.
El a adaugat de asemenea ca sectorul auto nu se numara printre directiile prioritate de investitii ale SIF Oltenia. In ultimii ani, principalele plasamente ale societatii s-au derulat prin intermediul Bursei de Valori.
Centrele de dezvolare in domeniul auto sunt o investitie in voga pe piata romaneasca, dupa ce grupul francez Renault a anuntat intentia de a construi un astfel de centru de proiectare si dezvoltare la Titu.
SIF Oltenia a anuntat recent vanzarea a doua pachete minoritare de actiuni la doua companii din domeniul electrotehnic, incasand circa 8 milioane de euro.
Cel mai important pachet a fost cel de 31,7% din Electronica Bucuresti, pe care SIF a incasat 25,54 mil. lei (7,52 mil. euro). Pachetul respectiv era inregistrat in portofoliul SIF Oltenia la un pret de 452.000 de lei (133.000 de euro).
SIF Oltenia a mai vandut un pachet de 38,3% din actiunile PC Boards Bucuresti pentru 1,93 mil. lei (0,56 mil. euro). SIF va incasa banii pentru pachetele de actiuni vandute pana la data de 31 martie. In luna ianuarie, SIF Oltenia a raportat o pierdere de 380.000 lei (110.000 euro), dupa ce anul trecut a inregistrat un profit net de 78,9 mil. lei (22,4 mil. euro).
Consiliul de Administratie al SIF Oltenia urmeaza sa se intruneasca luni pentru a stabili ordinea de zi pentru Adunarea Generala a Actionarilor care va avea loc pe 27 si 28 martie, conform calendarului financiar al societatii. Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi urmeaza sa fie repartizarea profitului obtinut anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO