Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a semnat luni cu Erste contractul final de vânzare a acţiunilor BCR

15.11.2011, 10:18 301

SIF Transilvania (SIF3) a semnat luni cu Erste Group Bank contractul ce vizează vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la Banca Comercială Română (BCR), termenii înţelegerii fiind aceeaşi cu cei aprobaţi în AGA.

Astfel, în schimbul pachetului de 6% din acţiunile BCR, societatea va încasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) în numerar şi va primi un pachet reprezentând aproximativ 1% din titlurile Erste.

SIF Transilvania este singura din cele cinci societăţi de investiţii financiare care poate vinde printr-o singură tranzacţie toate titlurile deţinute de la bancă, urmând să încaseze numerarul până la sfârşitul anului.

SIF Transilvania este a treia societate de investiţii care a semnat contractele de vânzare cu Erste, după SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana.

Termenii financiari ai tranzacţiei sunt neschimbaţi faţă de acordul preliminar anunţat în data de 15 septembrie, cu excepţia preţului pentru acţiunile emise de BCR în anul 2011 ca urmare a încorporării profitului anului 2010, care, în urma negocierilor, a fost majorat de la 0,1 lei pe acţiune la 0,5 lei pe acţiune.

SIF Moldova este singura SIF la care acţionarii trebuie să mai aprobe tranzacţia cu Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO