Burse - Fonduri mutuale

Sphera Franchise Group, operatorul în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, deschide al patrulea restaurant KFC în Timişoara

Sphera Franchise Group, operatorul în sistem de...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 18:13 197

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a informat piaţa cu privire la deschiderea unui nou restaurant KFC în Funshop Park Timişoara, începând cu data de 26 octombrie.

Locaţia este una de tip drive-thru, fiind restaurantul KFC cu numărul 95 din Romania şi al patrulea din Timişoara, potrivit unui raport prezent la Bursă.

La 27 octombrie, Sphera Franchise Group operează 175 de restaurante: 95 de restaurante KFC în Romania, 2 în Republica Moldova şi 20 în Italia, precum şi 42 de restaurante Pizza Hut, 14 restaurante Taco Bell situate în Romania, o subfranciza PHD şi un restaurant Paul.

Operatorul a avut o pierdere de 8,7 milioane de lei la 30 iunie 2022 (excluzând impactul adoptării IFRS 16), de la un rezultat net de 5,2 milioane de lei în S1/2021, şi vânzări de 606 milioane de lei, în creştere cu 36%.

De la începutul anului, acţiunile SFG au coborât cu 17,3%, pe tranzacţii de 37 de milioane de lei, declinul fiind similar cu cel al indicelui de referinţă BET. Capitalizarea societăţii este de 481 de milioane de lei, conform BVB.

Compania va publica rezultatele aferente primelor nouă luni din an pe 14 noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO