Burse - Fonduri mutuale

Spicul incolteste primavara pe bursa

24.04.2007, 18:03 12

Actiunile producatorului de paine Boromir Prod din Buzau (Spicul) s-au apreciat in ultima saptamana cu aproape 80%, pe fondul unor rulaje importante si de trei ori de la inceputul anului. In aceasta perioada s-au transferat actiuni ale companiei reprezentand aproximativ 7,8% din capitalul social, pachete mai mici fiind achizitionate de societati din cadrul grupului Boromir.
O alta societate cotata pe piata RASDAQ, Boromir Pan, parte a aceluiasi grup, a inregistrat o evolutie spectaculoasa in aceasta perioada, cu o apreciere de peste 8 ori de la inceputul anului.
Evolutia acestor actiuni vine in contextul in care conducerea celor doua companii va propune actionarilor la inceputul lunii viitoare fuziunea cu o alta societati din grup, Eurostar Invest.
"Exista o politica de concentrare la nivel de grup, politica ce se va desfasura pe termen mediu de 2-3 ani si care presupune reorganizarea activitatii Boromir pe directii de activitate, precum morarit, panificatie sau magazine specializate", spune Dinel Boromiz, unul dintre actionarii grupului Boromir din judetul Valcea. Tot el spune ca acest proces va conduce la eficientizarea activitatii companiei la nivelul tuturor departamentelor, fiind de asteptat ca profitul societatii sa creasca si in acest an pe fondul diversificarii productiei si al intaririi brandului Boromir pe piata de panificatie.
"Cresterea actiunilor Boromir Prod s-ar putea datora posibilei fuziuni a societatii sau unui investitor din afara grupului care doreste sa concentreze un pachet mai important de actiuni", spune Marcel Murgoci, director de tranzactionare la EstInvest, societate care a intermediat in ultima perioada mai multe tranzactii pe acest emitent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO