Burse - Fonduri mutuale

Stirom Bucureşti plăteşte un dividend suplimentar de 1,17 lei obţinut din transferul a 19 mil. lei

Stirom Bucureşti plăteşte un dividend suplimentar de...

Autor: Liviu Popescu

18.10.2016, 00:05 399
Producătorul de articole din sticlă Stirom Bucureşti (STIB), cu 282 mil. lei capitalizare, a eliberat rezerve din contul de reinvestire profit, aproximativ 19 milioane, şi a decis ca banii să meargă către acţionari prin plata de dividende. Unitar, valoarea unui dividend brut va fi de 1,17 lei. Acţio­narii s-au întâlnit ieri şi am aprobat transferul acestor rezerve şi 8 noiembrie ca data plăţii.
 
Pentru profitul pe anul 2015 compania a plătit dividende de 0,94 lei. Astfel că randamentul pe toată distribuţia, de 2,11 lei, este de aproximativ 12%, fiind dis­tri­buit acţionarilor în acelaşi an. Vor be­ne­ficia de dividen­dele suplimentare ac­ţio­narii înscrişi în re­gistrele com­pa­niei la 2 noiembrie 2016. De la în­ce­pu­tul anului au fost efec­tuate aproximativ 1.680 de tran­zacţii cu acţiuni STIB în valoare de 1,6 mil. lei. Compania este lis­tată pe sis­temul principal de tran­zac­ţio­nare al BVB. În ultima săptămână, acţiunile com­paniei au crescut cu 48%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO