Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Bob van Dijk, directorul general al Prosus, acţionarul majoritar al eMag, se retrage din funcţie după aproape un deceniu de activitate

Surpriză: Bob van Dijk, directorul general al Prosus,...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2023, 09:37 3118

Prosus, acţionarul majoritar al retailerului online eMag, şi compania mamă sud-africană Naspers au anunţat luni că Bob van Dijk a demisionat din funcţia de director executiv al ambelor companii.

Van Dijk, care a condus Naspers din 2014 şi Prosus din 2019, a fost de acord să rămână în calitate de consultant până la 30 septembrie 2024, au precizat companiile într-un comunicat, scrie Reuters. Prosus l-a numit pe Ervin Tu, directorul de investiţii, pentru a prelua conducerea interimară.

"Consiliile de administraţie ale Prosus şi Naspers doresc să-i mulţumească lui Bob pentru conducerea sa de-a lungul unui deceniu întreg", a spsu preşedintele Koos Bekker. "În acest timp, au fost înfiinţate afaceri substanţiale în domeniul anunţurilor, al livrării de alimente şi al plăţilor, în timp ce am intrat, de asemenea, în mai multe domenii noi”, potrivit Bloomberg.

Tu, care s-a alăturat Naspers şi Prosus de la SoftBank Group Corp, a lucrat anterior la Goldman Sachs Group, unde s-a concentrat pe fuziuni şi achiziţii.

Prosus are o capitalizare bursieră de 78,6 mld. euro. În 2023 acţiunile au minus 2,5% pe Bursa de Valori din Olanda.​