Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Ţiriac Pensii Private după 5 ani de mandat şi 20 de ani în cadrul companiei. Marilena Bârliga, director al diviziei Market Management şi Comunicare, este propunerea Consiliului de Administraţie pentru a prelua rolul de CEO

Surpriză: Virgil Ichim pleacă de la conducerea...

Autor: Cristina Bellu

26.04.2024, 13:01 815

Virgil Ichim, CEO Allianz-Ţiriac Pensii Private, administrator al fondului de pensii private AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare din România, va pleca de la conducerea companiei începând cu 30 aprilie 2024, pentru a da curs altor oportunităţi şi provocări profesionale.

El a condus operaţiunile fondului de pensii din 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor şi a iniţiativelor strategice din cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări pentru mai bine de 20 de ani.

„După 5 ani la conducerea Allianz-Ţiriac Pensii Private şi alţi 20 de ani în cadrul grupului Allianz-Ţiriac, am decis să dau curs altor oportunităţi şi provocări profesionale” spune Virgil Ichim.

Consiliul de Administraţie va propune pentru rolul de CEO Allianz-Ţiriac Pensii Private pe Marilena Bârliga, în prezent director al diviziei Market Management şi Comunicare în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări.

Având o experienţă de management de peste 20 de ani în instituţii financiare de top, Marilena Bârliga  a fost responsabilă în ultimii 6 ani, alături de membrii board-ului Allianz-Ţiriac Asigurări, de strategia de piaţă, de experienţa clienţilor, de proiectele de digitalizare, de guvernanţa produselor de asigurare şi de planurile de afaceri pentru strategia de piaţă a companiei.

Numirea sa în funcţia de CEO al Allianz-Ţiriac Pensii Private se va face odată cu primirea aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Allianz-Ţiriac Pensii Private a ajuns la aproape 1,7 milioane de participanţi şi 28,3 miliarde de lei active nete administrate (la finalul lunii martie 2024), de două ori şi jumătate peste nivelul de acum 5 ani, cu un randament anualizat de 7,13% în ultimii 5 ani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO