Burse - Fonduri mutuale

Target pregateste inca doua fonduri

06.03.2008, 20:36 8

Target Asset Management, societate de administrare a investitiilor din Cluj, vrea sa lanseze anul acesta un fond inchis de investitii si un fond de index, urcand astfel la cinci numarul fondurilor de investitii administrate.
Recent, societatea a primit avizul de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru primul fond de actiuni din portofoliu, Target Investor.
Fondul de actiuni va fi lansat pe piata in urmatoarele doua saptamani, putand investi peste 66% din active in actiuni. Banca depozitara a fondului este BRD-Groupe Societe Generale.
"Vrem sa atragem active de pana la 10 milioane de euro pentru fondul de actiuni in primul an de functionare", a declarat Serban Nascu, vicepresedintele Target AM, care administreaza in prezent doua fonduri mutuale, Fortuna Classic si Fortuna Gold, cu active nete de peste 9,4 mil. lei (2,5 mil. euro).
Fondul de obligatiuni Fortuna Gold a incheiat primele doua luni ale 2008 cu un randament de 1%, in timp ce fondul de plasamente diversificate Fortuna Classic a obtinut un randament negativ de 8,1% in acelasi interval.
"Pentru anul in curs, avem doua proiecte pe care intentionam sa le concretizam: lansarea unui fond inchis de investitii, care va avea expunere pe societati necotate si mai putin lichide, si a unui fond de index", a continuat Nascu de la Target AM.
In prezent, pe piata fondurilor de investitii activeaza doar un singur fond de index, BT Index, administrat de societatea BT Asset Management. BT Index este un fond de actiuni, cu plasamente care urmaresc structura indicelui ROTX lansat de Bursa din Viena in colaborare cu Bursa de Valori din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO