Burse - Fonduri mutuale

Templeton anunţă dacă scoate FP pe o bursă străină

Templeton anunţă dacă scoate FP pe o bursă străină

Mark Mobius, preşedintele Franklin Templeton Management

Autor: Roxana Pricop

29.06.2011, 00:05 1264

Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 4 mld.euroale Fon­dului Proprietatea (FP), va anunţa con­clu­ziile la care aajuns cu privire la lista­rea secundară a Fondului pe o bursăstră­ină până la finele săptămânii.

Oficialii Templeton au confirmat că anun­ţul va fi făcut pânăjoi, 30 iunie.

Listarea pe o bursă străină a fost anun­ţată de Templeton încădin iulie 2009, înainte de a prelua mandatul de ad­mi­nistrator şica FP să se listeze la Bursa de la Bucureşti. Scopul listăriisecundare este creşterea vizibilităţii Fondului şi creş­terealichidităţii acţiunilor. Iniţial, Tem­ple­ton a anunţat dreptdes­tinaţie pentru o listare secundară Bur­sa de Valori din Londra,pentru ca ulte­rior să includă în proiect şi bursele dinregiune-Varşovia şi Viena, şi chiar operatorii din Asia.

Analiştii se aşteaptă ca decizia ad­mi­nis­tratorilor să fie deamânare a listării se­cundare, pentru că FP nu îndeplineşte încătoate condiţiile tehnice şi legislative pen­tru a se lista laLondra sau la Var­şo­via. Pentru ca o listare la Varşovia să fieposibilă, e necesară conectarea depo­zi­ta­ri­lor centrali ai celordouă pieţe, dar şi de­rularea unei oferte de acţiuni pentru a treziinteresul investitorilor instituţionali.

La Bucureşti, acţiunile FP sunt cele mai lichide, însă preţul detranzacţionare este cu 50% sub valoare activului net alFondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO