Burse - Fonduri mutuale

Ţepeş a luat acţiuni Sibex de un milion de lei

Autor: Andrei Chirileasa

10.04.2011, 23:56 64

Firma de brokeraj HTI Valori Mobiliare, controlată de DanielŢepeş, a cumpărat 2% din acţiunile Bursei din Sibiu (Sibex) înultimele două săptămâni, pentru 1,04 mil. lei (255.000 de euro),potrivit raportărilor operatorului de piaţă.

HTI este unul dintre principalii acţionari ai Sibex, având unreprezentant în Consiliul de Administraţie al societăţii.
Achiziţiile au început pe 25 martie, când Ţepeş şi-a datdemisia din Consiliul de Administraţie al Bursei de ValoriBucureşti (BVB). El şi-a vândut în ultimele luni aproape toateacţiunile deţinute la BVB.
Ţepeş este unul dintre iniţiatorii discuţiilor privindfuziunea BVB cu Sibex. Acţionarii celor două burse se vor întrunila finele lunii aprilie pentru a decide dacă acceptă sau nudemararea procesului de fuziune.
Bursa de Valori Bucureşti a avut anul trecut afaceri de 13mil. lei şi un profit de 5,7 mil. lei, fiind evaluată în prezent la330 mil. lei. Sibex, cu afaceri de 2,1 mil. lei şi un profit de237.000 de lei în 2010, are o capitalizare de 50 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO