Burse - Fonduri mutuale

Teraplast îşi aduce un nou director financiar

Teraplast îşi aduce un nou director financiar

Cristina Stoian a lucrat anterior în cadrul La Fourmi, Halewood România şi Sanex Cluj, anterior fiind auditor la Delloite şi KPMG.

Autor: Andrei Chirileasa

02.06.2011, 23:46 893

Producătorul de profile şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP)a adus-o pe Cristina Stoian în funcţia de director financiar,continuând astfel seria de schimbări în management din acestan.

Compania şi-a schimbat în ultimele luni o mare parte a echipeide conducere, cea mai importantă mutare fiind aducerea lui ŞtefanBucătaru, fost director de investiţii la compania grecească GlobalFinance, în funcţia de director general.

Cristina Stoian, 35 de ani, o va înlocui pe Edit Orban, care aocupat interimar funcţia de director financiar în perioadaaprilie-mai 2011.

Stoian a lucrat anterior în cadrul La Fourmi, Halewood Româniaşi Sanex Cluj, anterior fiind auditor la Delloite şi KPMG.

În calitate de director la Global Finance, Bucătaru a lucrat larestructurarea şi vânzarea Sanex şi La Fourmi.

Acţionarii Teraplast au explicat modificările din conducereaexecutivă prin nevoia de eficientizare a activităţii companiei, acărei profitabilitate s-a redus în ultimii ani în ciuda creşteriivânzărilor.

Anul trecut Teraplast a avut afaceri de 6,5 mil. lei, în scăderecu 16% faţă de anul precedent, deşi afacerile au crescut cu 13%, la212,7 mil. lei. În primul trimestru din acest an, compania a avutpierderi pe partea de exploatare.

Teraplast este controlat de oamenii de afaceri Dorel Goia, cu34% din ac­ţiuni, şi Emanoil Viciu, cu 10%, în timp ce SIFBanat-Crişana are 10,8%. Compania are o capitalizare de 149 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO