Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica are un nou director general

Transelectrica are un nou director general

Autor: Eduard Ivanovici

24.04.2023, 16:46 1545

Compania naţională de transport de energie electrică Transelectrica (simbol bursier TEL) a informat piaţa locală de capital cu privire la numirea în funcţia de CEO al lui Ştefăniţă Munteanu începând cu data de 25 aprilie 2023, se arată într-o decizie a Consiliului de Supraveghere publicată la Bursa de Valori Bucureşti.

Anunţul vine în contextul expirării mandatului de director general al lui Gabriel Andronache.

„Începând cu data de 25 decembrie 2021, domnul Ştefăniţă Munteanu ocupă poziţia de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice. Cu un parcurs profesional atât în sectorul privat, cât şi în sectorul public, domnul Ştefăniţă Munteanu deţine expertiză în arii precum: management, industria energetică, marketing, vânzări şi strategie”, se arată pe site-ul Transelectrica.

Din 2019, Ştefăniţă Munteanu ocupă funcţia de manager vânzări indirecte în cadrul Electrica (EL). Anterior, a fost consilier în Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Turismului. De asemenea, a lucrat pe post de director economic la Sisco Trading, administrator în cadrul Uno Art Construct şi director vânzări pentru Tegola România.

„Domnul Munteanu a ocupat funcţiile de Secretar General Adjunct la Ministerul Turismului în perioada ianuarie-mai 2017, Consilier al Prim-Ministrului în perioada mai 2017 – ianuarie 2018, precum şi de Consilier Secretar de Stat la Ministerul Apelor şi Pădurilor (februarie 2018 – februarie 2019) (…) a absolvit Facultatea de Management Marketing a Universităţii Româno-Americane în anul 2006, dobândind o diplomă de licenţă aferentă profilului de economist.”

Transelectrica a avut un profit de 529 de milioane de lei în 2022, de la 450.000 de lei în anul precedent. Veniturile au însumat 2,3 miliarde de lei, plus 77%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO