Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Constructii pregateste proiecte de 14 mil. euro

Transilvania Constructii pregateste proiecte de 14 mil. euro

Click pentru imaginea intreaga

11.06.2008, 19:45 22

Compania de constructii Transilvania Constructii din Cluj-Napoca (COTR) care urmeaza sa-si transfere actiunile de pe piata RASDAQ pe Bursa de Valori Bucuresti, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 70 mil. lei (21,3 mil. euro), in crestere cu 5% fata de anul 2007.
Anul trecut compania clujeana a avut vanzari totale de peste 67,8 mil. lei (20,3 mil. euro) si un profit net de 8,5 mil. lei (2,5 mil. euro), in crestere cu 274% fata de 3,1 mil. lei, profit realizat in 2006.
Transilvania Constructii, care desfasoara activitati in domeniul constructilor civile si industriale, a inregistrat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 13,46 mil. lei (3,9 mil. euro), cu 5% mai mica fata de perioada similara din 2007.
"Cu toate ca in aceasta perioada cererea in domeniul constructilor este mai retinuta, credem ca in a doua parte a anului piata isi va continua trendul ascendent in sectorul ofertei, avand in vedere investitile din domeniu, sustinute atat de investitorii autohtoni cat si de cei externi. Strategia de dezvoltare a orasului Cluj-Napoca va sta la baza ascensiunii pietei constructilor in perioada urmatoare de timp", a declarat pentru ZF Transilvania Horea Ionel Birlea, directorul general al Transilvania Constructii.
In acest an compania intentioneaza sa demareze doua proiecte pe segmentul imobiliar in valoare totala de aproximativ 14 mil. euro, termenul de finalizare a lucrarilor fiind prevazut pentru anul 2009. Primul proiect prevede ridicarea unui imobil de locuinte in zona centrala a orasului Cluj-Napoca, pe o suprafata de 4.200 mp, cu aproximativ 140 de apartamente cu 2,3 si 4 camere, al doilea proiect constand in construirea unui showroom in incinta Parcului Logistic Transilvania.
Firma din Cluj construieste in prezent un ansamblu de locuinte colective pentru Consiliul Local Cluj-Napoca si desfasoara activitati de consolidare a Amfiteatrului de Chirurgie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, reparatii capitale, proiectare si executie lucrari de recompartimentari structurale pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj.
Printre clientii companiei clujene se numara si firmele Unitex Manager Business (cu un proiect de doua imobile in realizare) si clubul de fotbal CFR Cluj, pentru care Transilvania Constructii va ridica o noua tribuna pentru spectatori. Termenul de finalizare a proiectelor derulate in prezent de compania clujeana este prevazut pentru finele anului 2008, inceputul anului 2009.
Actionarii companiei sunt Mircea Timofte cu 29,08% din actiuni, Gabriela Timofte cu 29,44% din actiuni, SIF Banat-Crisana cu o participatie de 18,42 % din actiuni, alti actionari persoane fizice 14,77% din actiuni, persoane juridice 3,89% din actiuni si AVAS cu 4,42% din actiuni. Actionarii firmei au hotarat la sfarsitul anului trecut transferul titlurilor de pe RASDAQ la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), transferul fiind aprobat de CNVM.
Compania are in derulare o majorare de capital prin care intentioneaza sa atraga 1,8 mil. euro de la actionari. La ultimul pret de 235 lei/actiune, capitalizarea companiei, luand in calcul si majorarea de capital, este de circa 45 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO