Burse - Fonduri mutuale

Un consorţiu din care face parte şi Dafora va executa lucrări pentru CFR de 248 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

09.02.2012, 11:53 474

Firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR) se află într-un consorţiu care a semnat recent un contract în valoare de 248 mil. euro, fără TVA, cu Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) pentru realizarea unor lucrări de construcţii şi instalaţii pe Tronsonul 1 de cale ferată - Frontiera - Curtici - Arad - km 614.

Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 27 de luni, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Dafora pe bursă.

"Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii şi suprastructurii, electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii feroviare şi lucrări de construcţii civile în staţii. Contractul va fi co-finanţat de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la bugetul de stat", mai spun reprezentanţii Dafora.

Din consorţiul care a semnat contractul mai fac parte Astaldi, Swietelsky, Alstom şi Euro Construct.

Acţiunile Dafora Mediaş se apreciau în prima parte a şedinţei de astăzi cu 4,2% după anunţ până la un preţ de 0,074 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO