Burse - Fonduri mutuale

Un producător independent de gaze vrea să emită bonduri legate la zăcămintele din România

Zeta Petroleum produce 11.000 m3 de gaze naturale pe zi. Spre comparaţie, Romgaz (SNG), liderul pieţei locale, produce zilnic în jur de 15 mil. m3

Zeta Petroleum produce 11.000 m3 de gaze naturale pe zi. Spre comparaţie, Romgaz (SNG), liderul pieţei locale, produce zilnic în jur de 15 mil. m3

Autor: Radu Bostan

29.07.2015, 09:30 891
Zeta Petroleum, unul dintre cei mai mici jucători din piaţa locală de petrol şi gaze naturale, listat pe bursa din Sydney, ia în calcul cotarea pe bursa de la Bucureşti a unui instrument financiar bazat pe producţia de hidrocarburi din România, ca mijloc de finanţare a planurilor de dezvoltare.
 
Lansarea unui astfel de produs structurat ar fi o premieră pe bursa locală, unde până şi emisiunile de obligaţiuni corporative şi ofertele secundare de acţiuni (în care o companie deja listată vinde acţiuni noi pentru a obţine fonduri) au loc extrem de rar.
 
O eventuală emisiune pe bursa de la Bucureşti va aştepta însă concretizarea proiectului companiei de a atrage finanţare în Londra printr-o listare pe segmentul alternativ al bursei londoneze AIM.
 
„Am avut discuţii preliminare cu repre­zen­tanţii bursei de la Bucureşti şi, în principiu, am fi interesaţi pe viitor (de o operaţiune pe BVB - n. red.), dar nu se va întâmpla înaintea listării la Londra. Oricum, ar trebui să găsim un produs potrivit prin care să intrăm. Nu cred că acţiunile obişnuite ar fi foarte populare, mai degrabă ne-am gândi la o obligaţiune co­nec­tată la un activ de producţie“, a spus Andy Morrison, CEO al Zeta Petroleum.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro