Burse - Fonduri mutuale

Vanguard AM mizeaza pe constructii si lapte

14.02.2008, 20:21 14

Societatea Vanguard Asset Management tinteste o crestere de 25% a activelor nete administrate, pana la 10,8 milioane de lei anul acesta, daca va avea loc o relaxare a restrictiilor privind publicitatea si distributia fondurilor mutuale.
"Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa atingem o crestere de 25% a activelor nete administrate. In contextul in care se vor schimba reglementarile, astfel incat sa se relaxeze restrictiile privind publicitatea fondurilor mutuale si distributia unitatilor de fond", a declarat Magda Sirghe, presedintele Vanguard AM.
Ea a preluat in luna ianuarie conducerea Consiliului de Administratie dupa demisia lui Petre Melinte in luna octombrie a anului trecut.
Societatea administreaza doua fonduri mutuale, Vanguard Protector si Fondul Oportunitati Nationale (FON), cu active nete totale de peste 8,7 milioane de lei.
Fondul de obligatiuni Vanguard Protector a raportat la sfarsitul lunii ianuarie un randament anual de 5,4%, iar fondul de actiuni FON a obtinut un plus anual de 4,7% in acelasi interval.
"Anul acesta ne-am propus sa ne concentram pe cresterea celor doua fonduri. Ne mentinem de asemenea intentia de a efectua plasamente pe pietele externe deja anuntate, Bulgaria si respectiv Austria", a continuat Sirghe de la Vanguard AM, adaugand ca se lucreaza in prezent la solutionarea aspectelor legate de custodia activelor fondurilor in aceste tari.
In 2008, Vanguard AM va miza pe titluri cu lichiditate medie si mare, atat de pe Rasdaq cat si de pe BVB, in ceea ce priveste fondul de actiuni FON.
"Sectoarele de activitate care au cel mai mare potential de crestere sunt cel al produselor din minerale nemetalice, constructiile, echipamentele de transport si industria laptelui. Incercam sa identificam companii solide din punct de vedere fundamental, care au fost afectate de deprecierile generale ale pietei de capital si ale sectoarelor in care activeaza", explica presedintele Vanguard AM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO