Burse - Fonduri mutuale

Zi de stagnare la bursă după puseul de miercuri. Lichiditatea revine sub media anuală

Zi de stagnare la bursă după puseul de miercuri....

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

28.11.2019, 18:23 192

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti au înregistrat scăderi uşoare joi, după avansul solid de miercuri ce a dus capitalizarea pieţei locale la un nou maximum.

Raliul de miercuri, impulsionat şi propagat la nivelul pieţei de vestea privind eliminarea pragului la SIF-uri, s-a dovedit a fi de scurtă durată, astfel încât cotaţiile au redevenit în mare de nemişcat şi lichiditatea a continuat să se situeze la cote de avarie.

Rulajul pieţei s-a situat la doar circa 18,43 milioane de lei, aproximativ jumătate din media zilnică anuală din acest an, de 39,78 milioane de lei, ce se prefigurează să fie cea mai slabă lichiditate anuală din 2016 încoace.

Bursa locală a evoluat în tendinţă cu bursele europene, care consemnau şi ele deprecieri moderate. BET a închis şedinţa de tranzacţionare de joi la pragul de 9.869,45 de puncte, la doar 6 puncte distanţă de maximul de miercuri. BET-NG, indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, a fost singurul în creştere joi, cu un câştig de 0,3%.

La rândul lor, indicii americani continuau raliul către noi maxime istorice după publicarea unor date pozitive despre economie şi semnale pozitive dinspre negocierile comerciale dintre Statele Unite şi China.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de: BVB 0,38%, OMV Petrom (SNP) plus 0,34% şi Nuclearelectrica (SNN), plus 0,29%. La polul opus regăsim titlurile Digi Communications (DIGI), cu o scădere de 2,74% şi MedLife (M) care au pierdut 1,49%. Acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi cele ale BRD au scăzut ambele cu câte 0,39%.

Titlurile TLV au ocupat prima poziţie în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi, cu schimburi în valoare de 3,5 milioane de lei. Titlurile băncii sunt urmate în clasamentul rulajelor de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), cu 3,33 milioane de lei, şi Romgaz (SNG), cu tranzacţii în sumă de 1,93 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO