Business Construct

18 milioane de euro pe terenul Chimopar

29.09.2011, 00:00 440

Firma Chimopar Bucureşti (CPR), deţinută de omul de afaceri libanez Jaffal Imad, a găsit în final un cumpărător pentru terenul de 35 de hectare pe care-l deţine pe platforma Policolor, la ieşirea din Bucureşti spre Autostrada Soarelui. Compania a anunţat că va vinde terenul unei firme din Cipru, Maveco Holdings, despre care există puţine informaţii publice, pentru 18 mil. euro (51 de euro pe metru pătrat), preţ care nu include TVA.

De acelaşi teren s-a interesat şi gigantul suedez Ikea, prin divizia imobiliară Interprime Properties, care a cumpărat anul trecut platforma Timpuri Noi. Suedezii au făcut o ofertă de 22 mil. euro, însă au condiţionat tranzacţia de achiziţia terenului alăturat de 31 de hectare, deţinut de dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 şi grupul olandez Cascade.

În aceeaşi zonă, Policolor a scos la vânzare la jumătatea anului un teren de circa 13 hectare situat vizavi de cel pe care producătorul de vopsele l-a vândut în 2005 şi unde au fost construite în ultimii ani un hipermarket real, un magazin Metro, un magazin de bricolaj OBI şi un Decathlon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO