Business Construct

Anchor, investitii de 800 mil. euro in urmatorii ani

Anchor, investitii de 800 mil. euro in urmatorii ani
27.03.2008, 20:43 21

Compania de dezvoltare imobiliara Anchor Grup, proprietara centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, isi va concentra activitatea din Capitala pe dezvoltarea de proiecte rezidentiale si imobile de birouri, pe masura ce piata mallurilor incepe sa se aglomereze.
Valoarea proiectelor dezvoltate in Romania de catre Anchor Grup va ajunge la 800 mil. euro in urmatorii ani, jumatate din aceste investitii fiind deja finalizate sau in derulare.
Nu avem niciun plan de dezvoltare a unui nou centru comercial in Bucuresti. In schimb, avem in faza de proiectare si design mai multe proiecte rezidentiale, dintre care doua vor fi localizate in sectorul 3, precum si doua imobile de birouri", a declarat Ibrahim Paksoy (foto), CEO al Anchor Grup.
Pe langa cele doua malluri, portofoliul Anchor Grup cuprinde si imobilul de birouri Anchor Plaza, finalizat anul trecut, precum si alte proiectele aflate in constructie - ansamblul rezidential InCity Residences, un mall in Chisinau - Shopping Malldova si cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, a carei constructia a inceput de curand. Toate aceste proiecte, alaturi de alte trei ansambluri rezidentiale si o cladire de birouri ce va fi construita in apropierea Bucuresti Mall, implica sau au necesitat investitii de aproximativ 78 mil. euro, spun reprezentantii Anchor Grup.
Cel mai recent proiect al companiei il reprezinta imobilul de birouri Anchor Plaza Metropol, care va fi dezvoltat pe bulevardul Timisoara din Capitala. Imobilul de birouri va fi situat la 200 de metri de Plaza Romania. Lucrarile de constructie au inceput deja si cladirea va fi livrata in cel de-al doilea semestru al anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO