Business Construct

Andami relocheaza productia

20.12.2007, 15:19 44

Firma Andami va reloca productia de materiale de constructii in zona soselei de centura a Capitalei pe un teren cu o suprafata de 30.000 mp si va dezvolta mai multe cladiri de birouri si depozite, proiect cu o valoare de 6 mil. euro.
Reprezentantii Andami au afirmat, la jumatatea anului, ca firma negociaza cu trei proprietari achizitia unui teren cu o suprafata cuprinsa intre 35.000 de metri patrati si 70.000 metri patrati, situat in zona liniei de centura a Capitalei.
In cadrul proiectului logistic si industrial, Andami va construi 6.000 de metri patrati de spatii de productie, 1.000 de metri patrati de birouri cu destinatii diverse, iar alte suprafete vor fi utilizate pentru constructia de cladiri usoare pentru depozitarea unor materiale. Lucrarile de constructie urmeaza sa inceapa in perioada august-septembrie 2008 si sa fie finalizate in prima parte a lui 2009.
Pe actualul amplasament al productiei, din zona Pantelimon, firma va dezvolta un proiect rezidential de 55-60 de milioane de euro, suma mai mare decat cea anuntata la jumatatea anului, de 40-45 milioane de euro. Investitia va fi asigurata in proportie de 85%-90% prin contractarea unor credite, restul reprezentand surse proprii.
Actualele spatii de productie a obiectelor din otel, beton fasonat, plase sudate si panouri termoizolante din polistiren, de 10.000 mp, vor fi demolate, pe terenul respectiv Andami urmand sa construiasca circa 1.000 de apartamente.
Firma estimeaza ca va ajunge in acest an la o cifra de afaceri de 40-45 de milioane de euro, iar pentru 2008 prevede o crestere de 10%, pe fondul dezvoltarii pietei de constructii si al consolidarii pozitiei firmei pe segmentele de activitate.
Productia de materiale de constructii are o pondere de 25% in afacerile Andami, iar restul de 75% este generat de activitatea de distributie, in special a materialelor grele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO