Business Construct

Apolodor trece de la demolari la dezvoltari imobiliare

Apolodor trece de la demolari la dezvoltari imobiliare
25.10.2007, 14:25 166

Grupul de firme Apolodor, specializat in demolari si constructii, va aloca circa 13 milioane euro pentru primele doua proiecte imobiliare dezvoltate de firma de constructii, cu un numar total de 400-500 de apartamente, in Bucuresti.
"Primul proiect dezvoltat de companie va cuprinde 150 de apartamente, investitia necesara constructiei fiind de circa sase milioane de euro", a declarat Casiana Baciu, broker imobiliar la Asco Properties, promotorul proiectelor dezvoltate de Apolodor Consult, compania de dezvoltare imobiliara a grupului.
Proiectul, situat in apropiere de centrul comercial City Mall, va fi realizat in doua etape, prima urmand sa fie finalizata la inceputul anului 2008, iar cealalta in 2009. Apartamentele vor avea doua, trei si patru camere, preturile pornind de 1.210 euro pe metru patrat. In plus, Apolodor Consult va construi un proiect rezidential cu circa 250 - 400 apartamente in zona Titan din Capitala.
"Nu se stie exact cate apartamente va cuprinde proiectul, dar vor fi minimum 250 si maximum 400 de locuinte, care vor fi predate in anul 2009. Investitia va fi de sase-sapte milioane de euro", a afirmat Baciu, care considera ca piata rezidentiala se afla inca intr-un stadiu incipient de dezvoltare.
Apolodor Consult si-a bugetat anul acesta o cifra de afaceri de circa 42 de milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut, pe fondul cresterii cererii de pe piata constructiilor. Profitul firmei s-a situat anul trecut la circa 3,8 milioane euro. Printre cele mai mari lucrari de demolare si executare de terasamente derulate anul trecut de companie se numara EuroMall Pitesti, Herve Auchan-Titan, Centrul Comercial si Rezidential Baneasa (Carrefour, Ikea, Mobexpert si zona rezidentiala), Cora Cluj, Bucharest West Logistic Park sau Cotroceni Park.
Apolodor Consult este specializata in demolarea constructiilor, terasamente si organizare de santier, precum si in lucrari de infrastructura. Compania are circa 500 de angajati, media pe anul 2006 fiind de circa 450, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
Anul acesta compania a fost implicata in lucrari de infrastructura in cadrul proiectului industrial Cefin Logistic Park, lucrari pentru constructia unui hotel de 5 stele pe Calea Victoriei, proiect dezvoltat de compania Comnord, lucrari pentru Carrefour Iasi si Suceava, Auchan Pitesti, Liberty Mall, Asmita Gardens sau Complexul Rezidential Baneasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO