Business Construct

Arabesque, investitii de 50 mil. euro

Arabesque, investitii de 50 mil. euro
28.02.2008, 22:29 153

Compania Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje, va investi anul acesta circa 45-50 de milioane de euro, nivel similar cu cel de anul trecut, in extinderea retelei de magazine in tara si in regiune si in dezvoltarea afacerii, respectiv consolidarea parcului logistic cu noi camioane, echipamente si utilaje.
Compania detine un parc auto cu peste 800 de camioane, fiind cel mai mare distrbuitor de materiale de constructii direct pe santier. Arabesque a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 33,5%, la 450 de milioane de euro, de la 337 milioane de euro in anul anterior.
In afara Romaniei, compania activeaza in Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Serbia. Arabesque are 3.500 de angajati la nivel local si peste 1.500 de angajati la nivel international. Compania intentioneaza sa deschida anul acesta inca 4-5 centre comerciale in Romania si in celelalte state in care este deja prezenta.
Portofoliul de produse Arabesque cuprinde materiale pentru constructii (materiale pentru zidarie, materiale metalurgice, betoniere etc), produse pentru amenajari interioare (gleturi, adezivi, chituri, sisteme de gips-carton, tavane casetate, parchet, lambriuri, usi), instalatii sanitare si termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat si sisteme pentru acoperisuri (hidroizolatii, tigla ceramica si metalica, sindrila bituminoasa) sau materii prime pentru mobilier (pal, feronerie, blaturi de masa si bucatarie, lemn stratificat etc).
Serviciile companiei cuprind, printre altele, consiliere tehnica de specialitate, asigurarea unor stocuri permanente, verificarea si certificarea calitatii produselor, transport gratuit pe intreg teritoriul Romaniei si livrare in termen de cel mult 48 de ore de la primirea comenzii.
Fondata in 1994, Arabesque are 15 filiale in Romania, la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Craiova, Ploiesti, Galati, Piatra Nemt, Bacau, Oradea si Baia Mare, insumand peste 550.000 de metri patrati de platforme de lucru si 180.000 de metri patrati de spatii de depozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO